Hvorfor vil udlejere ikke tillade kæledyr i deres lejebolig?

By | 6. januar 2016

Foto af en sort-hvid kat

Enhver der har kæledyr og bor eller skal flytte i lejebolig, ved hvor svært det er, at finde lejeboliger, hvor det er tilladt at have kæledyr. Hvorfor kan det være? Her er nogle af grundene.

 • Allergi
 • Ekstra slid på boligen
 • Støj

Hvad kan du bruge det til? Sæt dig i udlejerens sted, når du skriver til vedkommende eller skriver din egen boligannonce.

Udlejeren overvejer ovenstående grunde, når du søger om at overtage en lejebolig. Så ved at adressere de potentielle problemer med kæledyr, kan du tage indsigelserne fra din kommende udlejer i opløbet og tale din sag.

Du kan f.eks. fremhæve, at din katte- eller hunderace er allergivenlig eller ikke fremkalder allergi (evt. i forhold til andre racer), forudsat selvfølgelig at dette er videnskabelig bevist.

Du kan også fremhæve, hvad du gør, for at minimere dit kæledyrs slid på boligen. Det kan f.eks. være hvad du gør for at forhindre kradsemærker i dørkarme og vindueskarme eller hvad du gør for at undgå mærker fra kløer i trægulvet. Hvis dit kæledyr slet ikke giver ekstra slid på lejeboligen, er det vigtigt også at fremhæve det.

Sidst men ikke mindst er der støj fra dit kæledyr. Det kan f.eks. være en kat der er i løbetid eller en hund der er ked af at være alene hjemme. Det kan også være flere kæledyr der elsker at spæne fra den ene af lejligheden til den anden, men de jagter den ene eller anden. Så husk at fortælle den kommende udlejer, hvis dit eller dine kæledyr er stille kæledyr – også når du ikke er hjemme.

2 thoughts on “Hvorfor vil udlejere ikke tillade kæledyr i deres lejebolig?

 1. Per

  Jeg underligt at udlejere ikke vil det.
  Flere undersøgelser har jo vist at lejere med kæledyr er meget nemmere end lejere uden dyr.

 2. Anna-Karina

  Nu har jeg selv søgt bolig det sidste års tid hvor jeg må have min hund, jeg har endelig fundet en lejlighed hvor jeg må, men jeg har fået et nej utallige gange.
  En anden grund de kommer med er at hvis der nu er tilhørende have f.erk. så vil de ikke have hund fordi de førhen har haft problemer med at ejeren ikke samlede op efter deres hund, selvom der står i kontrakten at hvis der er hund tilladt må denne ikke luftes i haven.

Comments are closed.